Translate

19 Haziran 2007 Salı

İstanbul Polisi Keyfi Uygulamalara Son Vermeli!


LGBTT İnsan Hakları İzleme ve Hukuk Komisyonu geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir LGBTT mekana yapılan ani polis baskını ve şiddet kullanımı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklama metnine ek olarak MorEl olarak bizlerde şiddetin her türüne her koşulda ''Hayır!'' diyoruz!


Eşcinsel ve Travesti-Transeksüel Mekanlarına Polis Baskınları İle Onlarca Eşcinsel, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Kötü Muameleye Ve İşkenceye Uğruyor!

LGBTT(Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel) Bireylerin İnsan Hakları İzleme ve Hukuk Komisyonu olarak, 15 Haziran 2007’de yaptığımız basın açıklamasında, "Polis Vazife ve Salahiyet Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun"dan dolayı LGBTT bireylere yönelik ihlallerin artmasından endişe ettiğimizi dile getirmiştik...

Polis Vazife ve Salahiyet Kanununda yapılan değişikliklerle, yaşama hakkı, kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkı, konut dokunulmazlığı hakkı, özel yaşamın gizliliği hakkı, örgütlenme özgürlüğü hakkı daha fazla ihlal edilecek demiştik...

Basın açıklaması sonrasında 24 saat bile geçmeden, İstanbul’da eşcinsel ve travesti barlara yönelik polis baskısı yaşandı.

16 Haziran 2007’de İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden polisler bölgelerindeki eşcinsel ve transeksüellerin ağırlıkla gittikleri iki ayrı mekanı bastı. Hiçbir gerekçe göstermeden, biber gazı ve cop tehdidiyle bardan çıkarılan bireylerden bazıları copla tartaklandı ve kötü muameleye maruz kaldı. Dışarıya zorla çıkardıkları insanların dağılmasını istediklerinde, alkışla tepki veren insanların üzerine yürüdüler ve copla tartakladılar. Daha sonrasında Taksim Caddesinde “travesti ve eşcinsel avına” çıkan polisler cadde boyunca karşılaştıkları travesti ve eşcinsel bireylere saldırdılar.

Kötü Muameleye ve İşkenceye Uğrayan LGBTT Bireyleri Haklarını Aramaya Çağırıyoruz!
Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat Dernekleri olarak, 16 Haziran 2007’i akşamı polis tarafından hakarete, şiddete ve kötü muameleye maruz kalan LGBTT bireylere her türlü hukuki desteği vereceğiz. İhlale uğrayan LGBTT bireyler olarak haklarımızı aramadıkça ihlalcilerin bize tavrı sertleşecektir.

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunu, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulunu, İstanbul Valiliği İnsan Hakları Danışma Kurulunu, İstanbul Savcılığını, LGBTT Bireylerin uğradıkları insan hakları ihlallerini incelemeye, araştırmaya ve izlemeye çağırıyoruz. Bizler insan olmamızdan doğan haklarımızın hiçbir keyfi uygulamayla engellenmesine sessiz kalmayacağız. İnsan hakları alanında çalışan kamu kuruluşları bizlerin yaşadığı ihlalleri görmezden gelmekten artık vazgeçmelidir.
LGBTT bireylere yönelik insan hakları ihlallerine sessiz kalmayacağız!

LGBTT Bireylerin İnsan Hakları İzleme ve Hukuk Komisyonu
Kaos GL Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği
Kaos GL İzmir
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği

LGBTT İnsan hakları ihlalleri için iletişim:
lgbtthaklari@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder