Translate

9 Temmuz 2007 Pazartesi

Eşcinsellerin Örgütlenme Hakkı Engellenemez!


Var olamazsınız imkansız dediler "Varız!" dedik, konuşamazsınız dediler "Konuştuk!" , göremezsiniz dediler "Gördük!" , duyamazsınız "yasak!" dediler biz yine de "Duyduk!". Şimdi de örgütlenemezsiniz diyorlar. Cevabımız her zamanki gibi aynı "Örgütleneceğiz!" . Lambdaistanbul Derneği "ahlaka" aykırı gerekçesiyle kapatılmaya çalışılıyor. MorEl olarak Lambdaistanbul’un yanında yer alıyor ve "örgütlenme hakkımız engellenemez!" diye iyi duy(a)mayanlar için tekrar tekrar haykırıyoruz! "Engellere, Engellenmeye Hayır!"

Lambdaistanbul’un konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:


Lambdaistanbul LGBTT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transseksüel) Dayanışma Derneği’nin kapatılması için açılan davanın ilk duruşması 19 Temmuz 2007 Perşembe günü saat 10.00’da Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde.*

Gerekçe: Lambdaistanbul’un adında geçen lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel kelimelerinin ve derneğin amacının “Genel ahlaka ve Türk aile değerlerine aykırı” olduğu.

Lambdaistanbul, 14 yıldır kamu yararına çalışan bir kuruluştur ve amacı, hayatın birçok alanında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden ötürü ayrımcılığa uğrayan bireylerin mağduriyetlerini yaptığı çalışmalarla psikolojik, sosyal ve hukuki anlamda gidermek, kişilerin kendileriyle ve toplumla barışık bireyler olarak var oluşlarını sürdürebilmelerine destek olmaktır.

Örgütlenme hakkı, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın en doğal hakkı olması gerçeğinden yola çıkarak, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel T.C vatandaşları olarak örgütlenme hakkımızı herhangi bir sınırlandırmaya ve engele tabi olmadan kullanmak istiyoruz.

Göreceli “genel ahlak” kisvesi altında LGBTT bireylerin varoluşlarını kabul etmek istemeyen, yok sayan zihniyet karşısında, bir ve tek yürek olduğumuzu, binden fazla kişinin yürüdüğü, karnaval havasında geçen, 5. Eşcinsel Onur Yürüyüşü’nün hemen ardından tekrar göstermenin tam zamanı.

“Eşcinsel hakları, insan hakkıdır.” diyorsanız, 19 Temmuz Perşembe günü Saat 10.00'da Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi önünde buluşalım.

“DERNEKLEŞME HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!”

“HEPİMİZ EŞCİNSELİZ, LAMBDA BİZİM DERNEĞİMİZ!”


* Beyoğlu Sütlüce Adliyesi, Haliç Köprüsü ayağındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder