Translate

14 Temmuz 2007 Cumartesi

VARDIK , VARIZ , VAR OLACAĞIZ !!!

Üç beş kişi ne yapabilirdi ki? Yüz yıllar boyu süregelmiş bir düzen; çoğunluğun düzeni, 'normal' olanın düzeni, normları sorgulamadan kabul edenin düzeni, güçlü olanın düzeni, tek tipin düzeni, boyun eğenin ve boyun eğdirenin düzeni.Üç beş kişi ne yapabilirdik ki?
Önce bir arada yaşamayı öğrenmeliydik. Üç beş'liğin azlığında kalanlarla aynı yolda yürümeyi öğrenmeliydik. Bu kocaman denize öyle bir taş atmalıydık ki kurguladıkları düzenin o sahte kalelerini baştan aşağıya değil AŞAĞIDAN yukarıya sarsmalıydık. Bu kocaman denize öyle bir taş atmalıydık ki küçük ama etkili halkalarla ilerleyip kocaman dalgalar olmalıydık. 50'lerin 100'lerin içindeki üç beş'ler olarak bir araya gelmeliydik ki sesimizi duyurabilmemiz için hep bir ağızdan aynı şeyi haykırmalıydık, nerde bir üç beş görsek onun yanında olmalıydık onlar bizim yanımızda olmasa bile.
Cinsellik birçok toplumda tabu olan bir konu hele bizim gibi bir Müslüman ülkedeyseniz. Karşıcinsel kadın ve erkekler cinselliklerini özgürce yaşayamazken demeyeceğim çünkü patriarka heteroseksüel erkeklere cinselliğini özgürce(!) yaşama olanağı sağladığından, kadınlar oldu hep cinselliği yasaklanan ve aşağılanan, peki eşcinsel erkekler peki eşcinsel kadınlar peki transgender'lar. yasaklanan eşcinsel ilişki değildi sadece, yasaklanan; bir yaşamdı, dayatılan heteroseksizmdi , engellenen içimizden gelen davranışlarımızdı, düşüncelerimizdi, aşklarımız bastırıldı ,yaşamlarımız 4 duvar arasına kıstırıldı, yok sayıldık, ötekileştirildik, aşağılandık, şiddete maruz kaldık, haklarımız göz göre göre ihlal edildi, anlaşılamadık çünkü dinlenmedik çünkü ciddiye alınmadık işte bu yüzden üç beş'ler değiliz artık, artık sesimizi tek bir ağızdan 'varız' ve 'buradayız ' demek için sokakları üç beş kişi değil 1000 kişi 1500 kişi olarak dolduruyoruz.
Kurtuluş mücadelemiz yalnızca cinsel yönelim ve cinsel kimlik ayrımcılığına ya da yalnızca heteroseksizme karşı verilen bir mücadele değildir. kurtuluş mücadelemiz sadece lgbtt bireylerin mücadelesi değil, mücadelemiz sınıfsal, dinsel, ırksal, dilsel, etniksel, düşünsel, cinsiyetsel ayrıma, her türlü ötekileştirilmeğe ve ikincileştirilmeğe karşı verilen mücadeledir.8 martta ataerkili kırmak için kadınlarımızla sokaklardaydık, 1 mayısta sosyalist dünya görüşümüzle işçinin ve ezilenin yanındaydık, hrant dink 'in alçakça öldürülmesine karşı 'hepimiz Ermeni'yiz' dövizleriyle meydanlardaydık, anadilinde eğitim göremeyen, kendi kültürünü kendi topraklarında yaşayamayan Kürt kardeşlerimizin hep yanındaydık. sömürenin karşısındaydık, faşizmin en büyük tehlikesiydik çünkü biz milletleri değil insanları sevendik ,sınırları değil bir arada yaşamayı sevendik, farklılıklarla renklenmeyi bilendik. Hepimiz birer Marcos söylemi geliştirdik ve başka bir dünya mümkün anlayışıyla yola çıktık.
Şu an farklı şehirlerde farklı insanlarlayız yine üç beş'ler olarak 100'lerin kalabalığındayız mücadelemiz daha yoğun, daha fazla emek harcamak zorundayız çünkü kendimizi tek başımıza anlatmak zorundayız, anlamaları için sabır göstermek zorundayız. VARDIK , VARIZ , VAR OLACAĞIZ !!!
Aktivizmi anlamayan, anlayamayan, anlamak istemeyen herkese...


Cihan Yıldız-MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu Gönüllüsü

1 yorum:

  1. demokrasinin iyi birsey olmadigini bugun an itibariyle ogrendim,
    artık savunacak neyimiz var ki kendimizden baska özerkligimizden baska bu hakkımız yasama ve nefes almak gibi.
    herzaman yaninizda yuuryecegim...
    "vardiniz, varsiniz, varolacaksiniz"

    YanıtlaSil