Translate

4 Kasım 2007 Pazar

3 Kasım'da Gökkuşağı İçin Yürüdük!


3 Kasım günü Kamu Emekcileri Sendikasi (KESK), Turk Muhendis ve Mimarlar Odasi Birligi (TMMOB) ve Turk Tabipleri Birligi'nin (TTB) cagrisiyla gerceklestirilen mitingde LGBTT örgütler olarak “Savasa, Siddete, Nefrete Karsi – Gokkusagi Icin Yuruyoruz!” yazılı ortak pankartımızla yer aldık. 3 kasim mitingi, Ankara’nin en son 1 Mart tezkeresinin ardindan simdiye kadar gordugu her kesimden katilimin bulundugu, en gorkemli yuruyus oldu. Ali Erol'un 3 Kasım izlenimlerimden;

Ali Erol - Kaos GL

3 kasim ankara yuruyusumuzu coskuyla tamamladik. Kamu Emekcileri Sendikasi (KESK), Turk Muhendis ve Mimarlar Odasi Birligi (TMMOB) ve Turk Tabipleri Birligi'nin (TTB) cagrisiyla gerceklesen mitinge Kaos GL de cagrici orgutlere dahil olmasi icin davet edilmisti.

Kaos GL olarak cagrici orgutlere dahil olmamizin hemen ardindan tum lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transeksuel bireyler ile derneklere mitinge ortak katilma cagrisi yaptik. KESK, TMMOB ve TTB’nin ev sahipliginde yapilan hazirlik toplantilarindan ve mitinge dair gelismelerden bilgileri duzenli olarak lgbt birey ve derneklerle paylastik.

3 kasim sabahi ankara, eskisehir ve istanbul’dan bir araya gelen lgbt bireylerin kaos gl’de bulusmasiyla baslayan cosku, dovizlerin yazilmasi, sloganlarin belirlenmesi ve ardindan gara yurunmesi, ordan hipodruma ulasilmasi ile iyice artti.

“Savasa, Siddete, Nefrete Karsi – Gokkusagi Icin Yuruyoruz!” yazili ortak pankartimiz, “Kaos GL – Lambdaistanbul – Morel Eskisehir LGBTT – Pembe Hayat LGBTT” imzasini tasiyordu. Gokkusagi bayraklarimiz haricinde, savas karsiti ve ozellikle “cinsel yonelim” ve “cinsiyet kimligi” acisindan anayasal esitlik talepli dovizler tasidik.

Militarist politika ve uygulamalarin toplumu ablukaya alma girisimi ve nefret soyleminin yayilmaya calisilmasindan oturu, esitlik, ozgurluk talepli bariscil ve izinli bir miting oldugu halde katilma konusunda cekinik ve geri duran pek cok insanin oldugu anlasiliyor. Buna ragmen hipodrumdan sihhiye meydanina akan insanlarin sayisi, coskusu ortaya koydu ki 3 kasim mitingi, ankara’nin en son 1 mart tezkeresinin ardindan simdiye kadar gordugu her kesimden katilimin bulundugu, en gorkemli yuruyus oldu.

Lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transeksuel bireyler olarak, icinde bogulmaya calisildigimiz onca kaygiya ragmen buyuk bir cosku ile gokkusagi bayraginin altinda tum cesitliligimizle bir araya geldik ve “Ozgur, Demokratik ve Esit Turkiye" icin ortaklastik.
Anayasal esitlik icin cinsel yonelim taninsin!

KESK, TMMOB ve TTB’ye mitinge onculuk edip sorumluluk ustlendikleri icin tesekkur ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder