Translate

9 Ocak 2008 Çarşamba

“Hep Birlikte” yüzleşiyoruz


MorEl ve Kaos GL, gençler tarafından yürütülecek bir projeye imza atıyor. Dünya Bankası’nın desteklediği “Hep Birlikte” adlı proje, gençlerin eşcinsellikle ilgili önyargılarını yıkmayı amaçlıyor. Projenin odak grup çalışması için Eskişehir’de 11 Ocak 2008 Cuma günü saat 17.00’de buluşuyoruz.

Dünya Bankası’nın "Gençlik Gruplarının Güçlendirilmesi için Vatandaş Katılımı"nı amaçlayan hibe programı kapsamında desteklediği “Hep Birlikte” adlı proje Haziran’da başladı. MorEl ve Kaos GL, gençler tarafından yürütülecek bir projeye imza atıyor. Dünya Bankası’nın desteklediği “Hep Birlikte” adlı proje, gençlerin eşcinsellikle ilgili önyargılarını yıkmayı amaçlıyor.

Gençlerin eşcinselliğe yönelik önyargılarıyla yüzleşmelerini ve homofobilerinden arınmalarını amaçlayan proje, gençler tarafından yürütülecek. Proje kapsamında, gençlerin eşcinselliğe yönelik önyargılarını tespit etmeye yönelik bir anket çalışması düzenlenecek. Anket, Eskişehir’de ve Ankara’da okuyan 500 üniversiteli gençle yüz yüze yapılacak.

Gençlere yönelik insan hakları eğitimi
Anket verilerine göre üniversiteli gençlere ve gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir dizi insan hakları eğitimi düzenlenmesi planlanıyor. Eşcinselliğe ilişkin önyargılar ve homofobinin tartışılacağı bu eğitimlerle ayrımcılık konusunda duyarlık kazandırılması amaçlanıyor.

“Hep Birlikte” projesi Haziran 2008’de sona erecek.

Hadi Hep Birlikte
“Hep Birlikte” projesinin ilk aktivitesi için start veriyoruz. Odak grup çalışması için 11 Ocak 2008 Cuma günü 17.00’de buluşuyoruz.

Katılım: Eskişehir’de gerçekleştirilecek odak grup çalışmasına
katılmak için
morel.eskisehir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim: Pelin Kalkan
E-posta:
morel.eskisehir@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder