Translate

5 Mart 2008 Çarşamba

Eskişehir’den Burhan Kuzu’ya Yanıt!


MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu gönüllüleri geçtiğimiz gün TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya Eskişehir Merkez PTT’den 50’nin üzerinde kart yolladı.

Anayasa LGBTT Komisyonu*nun 16 Şubat’ta İstanbul ve Ankara’da başlattığı kampanyanın devamı olarak “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ibarelerinin anayasanın eşitlik maddesine eklenmesi talebini içeren, Eskişehir’de 50’nin üzerinde kişinin imzaladığı kartlar 4 Mart salı günü Burhan Kuzu’ya gönderildi.

Homofobi her yerde!

Kartların gönderimi sırasında PTT görevlisinin zarfları ısrarla incelemek istemesi kısa süreli bir gerginliğe sebep oldu. MorEl gönüllülerinin “hiçbir kamu görevlisinin görevini kötüye kullanarak keyfi davranamayacağını” hatırlatmasına rağmen zarflardan birini açıp inceleyen görevli daha sonra zarfları makineden geçirdi. Bu kısa süreli gerginliğin ardından kartların gönderimini tamamlayan MorEl gönüllüleri herhangi bir basın açıklaması yapmadan PTT’den ayrıldı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu bir gazeteye verdiği röportajda “Eşcinsellerde eşitlik istiyor, verecek miyiz, tabi ki vermeyeceğiz!” diyerek tepki toplamıştı. Burhan Kuzu'ya bu sözlerine cevap olarak “hazırlanacak yeni anayasaya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin eklenmesini talep ediyorum” yazılı kartlar 16 Şubat’tan bu yana Türkiye'nin her yerinden gönderilmeye devam ediyor.

*Anayasa LGBTT Komisyonu; Antalya Gökkuşağı Eşcinsel Oluşumu, Kaos GL Derneği, KaosİST Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi, Kaos GL İzmir, Lambdaistanbul LGBTT Derneği, MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu ve Pembe Hayat LGBTT Derneği'nden oluşmaktadır.

Ozan Gezmiş-Eskişehir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder