Translate

16 Nisan 2008 Çarşamba

"Öteki değil komşu!"

Bu sene ikincisi düzenlenen ve 11 Nisan’da başlayan Gepgenç Festivali 6 günlük yoğun bir programın ardından bugün kapanış forumuyla sona eriyor. Farklılıklarla yan yana durabilmek için gençlerin “öteki” gençlerle “komşu” olabilmelerine olanak sağlayabilme amacıyla “komşuluk” temasıyla yola çıkan Gepgenç Festivali; çeşitli atölye, konser, fuar, forum v.b etkinliklerle yaklaşık bir hafta sürdü.

Festival kapsamında 12–13 Nisan tarihleri arasında 20 farklı ülkeden 200’e yakın gençlik kuruluşunun katıldığı bir Gençlik Kuruluşları Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın bu seneki konuklarından biriside festivale ilk kez katılan MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu’ydu.

MorEl, 2 gün boyunca açtığı stantla festival katılımcılarına bildiri, broşür ve fanzini ile kendisini tanıtma imkanı buldu. Hayatın her alanında sosyal izolasyona maruz bırakılan lgbtt bireylerin görünürlüğü için festivale katılımın önemli olduğunu belirten MorEl gönüllüsü Cihan Yıldız, önyargı ve nefreti tanımlayan ve bir ayrımcılık ideolojisi olan homofobi ve transfobinin de ancak lgbtt bireylerin hayatın her alanında görünür olması ile aşılabileceğini belirtti.

Festivalin ardından kuşkusuz akıllarda kalan ise sık sık tekrarlanan festival sloganı oldu; “Öteki değil komşu!” (OG)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder