Translate

15 Mayıs 2008 Perşembe

AÜ’de Bahar Şenlikleri güzel başladı, sabotajla son buldu!

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu Eskişehir’de 15 Mayıs’ta Anadolu Üniversitesi Bahar Şenlikleri Öğrenci Panayırı’nda stant açtı. Birçok öğrenci kulübünün ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gündüz keyifli başlayan şenlikler stantların kapanmasına yakın bir grup faşistin saldırısıyla sabote edildi.

Stantların kapanma saatine yakın akşama doğru saat 16.00 sıralarında bir grup faşistin Bahar Şenliği stant alanındaki bazı öğrencilere sopalarla saldırması şenliğe gölge düşürdü. Saldırının neden kaynaklandığı tam olarak anlaşılamadı. Anadolu Üniversitesi Özel Güvenlik Birimi(ÖGB)’nin saldırıyı sadece uzaktan seyretmesi ve daha sonrasında da saldırıya maruz kalan öğrencilere müdahale etmesi akıllarda soru işaretlerine sebep oldu. Yaralanan öğrencilerden bazıları hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan bu olaya karşın gökkuşağı üzerinde mor el bayraklı standı ve “Ne yanlış, ne de yalnızız!’’ sloganıyla “bizde varız!’’ diyen MorEl, süreli yayını olan “MorEl Fanzini”ni üniversite öğrencilerine ve şenlik alanını gezmeye gelen birçok insana ulaştırmış oldu.

Anadolu Üniversitesi’nde Öğrenci Panayırı yarın da devam edecek ancak Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma(HKB) ile şenliklerin bu sene tarihleri çakıştığı için MorEl yarın stant açmayacak ve tüm gönüllüleri ile HKB’ye tam katılım sağlayacak.


(OG)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder