Translate

23 Ekim 2008 Perşembe

BİZ DE BURADAYIZ, BİZ DE EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAM İSTİYORUZ

Lambda İstanbul LGBTT Dayanışma Derneğine “Hukuka veya Ahlaka aykırı amaçlarla dernek kurulamaz” hükmüne ve Anayasa’nın ailenin korunmasına ilişkin 41. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle açılan dava 29 Mayıs günü derneğin feshine karar verilmesiyle sonuçlandı.
Bu davayla sadece bir dernek feshedilmedi. Aynı zamanda toplumda var olan Heteroseksüellik (karşı cinse yönelim) dışındaki tüm cinsel yönelim ve kimlikler feshedildi. Toplum tarafından dışlanan şiddet ve ayrımcılığa maruz kalan, yok sayılan LGBTT bireyler olarak bu sefer de yargı süreciyle yok sayıldık. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transseksüel olmak ahlaksızlıkla özdeşleştirildi. Kurumlarımız kapatılarak da hak ve özgürlükler mücadelemiz engellenmeye çalışılıyor.
Bu karar yasaların uygulanmasında toplumda var olan eşitsizliklerin devreye ne kadar kolay girebildiğine örnek olmuştur.
Bu kapatma kararı ile anayasanın ayrımcılığı tanımlayan 10. maddesi ve örgütlenme özgürlüğüyle ilgili 33. maddesi doğrudan ihlal edilmiştir. LGBTT bireyler üzerindeki keyfi hukuksal baskının ve LGBTT bireylerin uğradıkları saldırıların, yaşadıkları ayrımcılığın ortadan kalkması için gerekli önlemler alınmalı ve talep edilen yasal değişiklikler yapılmalıdır. Anayasanın eşitlik maddesine "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ifadelerinin eklenmesi gerekmektedir.
Cinsel yönelimimizden dolayı yaşadığımız tüm ayrımcılıkların ortadan kalkması ve haklarımızın güvence altına alınması için 23 Ekim Perşembe saat 10:00'da bizde Meclisin Dikmen kapısının önünde olacağız. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel (LGBTT) Hakları Platformunun başlattığı "Anayasa da eşitlik" imza kampanyasında toplanan imzaları vermek ve Anayasanın eşitlik maddesine "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" kavramlarının eklenmesinin önemini vurgulamak için Ankara'ya gidiyoruz Heteroseksist erkek egemen sisteme inat: “biz de buradayız, biz de eşit ve özgür bir yaşam istiyoruz”.
NE YANLIŞ, NE YALNIZIZ. YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ.

MOREL EŞKİŞEHİR LGBTT OLUŞUMU

EMEKÇİ HAREKET PARTİLİ LEZBİYEN, GEY, TRAVESTİ, TRANSEKSÜEL’LER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder