Translate

18 Aralık 2008 Perşembe

LGBT Hakları Platformu Basın Açıklaması, 18 Aralık 2008

Eğer kabul edilirse, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel) sorunları üzerine en önemli duyurulardan birisi BM Genel Kurulu’nda bugün ile 20 Aralık arası bir tarihte yayınlanacak.

Eğer açıklamanın yayınlanmasına izin verilirse, eşcinsel eylemlerin suç olmaktan çıkarılması çağrısı yapılacak. Açıklamada aynı zamanda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği bazlı ayrımcılık da kınanacak.

Her ne kadar bu açıklamanın bağlayıcılığı olmasa da homofobiye ve de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine karşı ayrımcılığa karşı mücadelede önemli bir adım olacağını düşünüyoruz.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Birleşmiş Milletler LGBT İnsan Hakları Duyurusu’na destek olması ve de aşağıda belirtilen hususları dikkate almasını talep ediyoruz:

1- Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusu yapmış ülkeler arasında bu duyuruya imza atmayı reddetmiş tek ülke Türkiye’dir. Duyuru taslağını imzalayan AB adayı veya adaylık yapmış ülkeler şunlardır: Bosna Hersek, Hırvatistan, Karabağ, Sırbistan ve Makedonya. Avrupa Birliği kuruluş felsefesi insanların varoluş hakkına, özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe, kanunların hükmüne ve de insan haklarına saygıya dayanmaktadır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nden, AB’nin temel kuruluş prensiplerinden birisi olan herkesin insan haklarını korumasını ve de bunu teşvik etmesini cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği ayrımı yapmadan sağlamasını talep ediyoruz.

2- IGLHRC’nin (Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu) yayınladığı bir açıklamaya göre İslam Konferansı Örgütü bu insan hakları duyurusu protesto eden Vatikan’a destek verecek. İslam Konferansı Örgütü genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’den olduğu göz önünde tutulacak olursa bizler de Genel Sekreter’in LGBT konusunda bu organizasyonun pozisyonunu gözden geçirmesi çağrısı yapıyoruz.

3- Bizler Türkiyeli LGBT topluluğu ve örgütleri olarak, herkesin eşit haklara sahip olacağı daha iyi bir dünya için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin homofobiyi reddetmesini talep ediyoruz.

LGBT Hakları Platformu

İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi

Kaos GL Derneği

Kaos GL İzmir

Lambda İstanbul LGBT Dayanışma Derneği

Mor EL Eskişehir LGBT Oluşumu

Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği

Piramid LGBT Diyarbakır Oluşumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder