Translate

27 Ekim 2009 Salı

SİYAHPEMBEÜÇGENİZMİR KAPATILAMAZ!

SİYAHPEMBEÜÇGENİZMİR KAPATILIYOR!

"Siyahpembeüçgenİzmir, Tüzüğünü, Dernekler İl Müdürlüğü’ne -20 Şubat 2009 tarihinde- teslim edişinden tam bir yıl sonra, 19 Şubat 2010 tarihinde kapatılma-fesih talebiyle hâkim karşısına çıkarılacak.

İzmir’deki tek LGBTT derneğinin, İzmir Valiliği’nin talebi ve savcının girişimiyle kapatılmak istenmesinin sebebi, tüzüğümüzün 2. maddesinin Genel Ahlaka ve Ailenin Korunmasına AYKIRILIĞI iddiasıdır.

Oysa Pembe Hayat LGBTT, Kaos GL ve Lambdaistanbul LGBTT Dernekleri, tüzüklerinde aynı 2. Madde olduğu halde dernekler kütüğüne kayıt edilmişlerdir.

LGBTT Derneklerine yönelik Bursa, Ankara ve İstanbul’da farklı uygulamalar gerçekleşmiştir. Lambdaistanbul LGBTT Derneğine açılan kapatma davasında, Yargıtay 2. Maddenin genel ahlaka ve ailenin korunmasına aykırılık teşkil etmediğine hükmetmiştir.

Bu karara rağmen, İzmir’de Genel Ahlak gerekçesinin tekrar karşımıza çıkartılması Yargıtay’ın Genel Ahlakına değil İzmir Valiliği’nin Yerel Ahlakına aykırı bulunduğumuzu düşündürtmektedir.

SiyahPembeÜçgenIzmir’in kapatılmasını talep etmek, ayrımcı bir yaklaşım olduğu gibi LGBTT’lerin vatandaşlık haklarının da ihlalidir.

Biz Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti Ve Transeksüeller olarak örgütlenme özgürlüğümüzün kısıtlanmasına karşı tüm hak savunucusu birey ve örgütleri dayanışmaya çağırıyoruz...

SiyahPembeÜçgenİzmir Kapatılamaz!


SiyahPembeÜçgenIzmir
Tel:(0232)464 44 59
www.siyahpembe.org
dernek@siyahpembe.org
Kibris Sehitleri Cad.No:68
Kiliclar Is Hani Kat:5 D:501
Alsancak / Izmir

İzmir Valiliği’nin Yerel Ahlakı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik ve Dernekler Dairesinin talebiyle, LGBTT derneği olan Siyah Pembe Üçgen Derneğine kapatma davası açtı. Dernek avukatı Özsoy, idarenin “keyfi ve maksatlı” kararı ile “LGBTT’leri bıktırmak ve örgütlenme özgürlüğünü kullanılamaz hale getirmek” istediğini söyledi.

http://kaosgl.org/node/3592

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder