Translate

10 Ocak 2010 Pazar

Türkiye’nin 5. LGBT Derneği Kapatılmak İsteniyor!

SİYAHPEMBEÜÇGENİZMİR KAPATILAMAZ İNİSİYATİFİ, eylemlerine “SESSİZ” bir şekilde başladı.

Türkiye’de kurulan 5. LGBTT derneğinin “Genel Ahlaka ve Türk Aile yapısına” aykırı olduğu iddiası ile kapatılmak istenmesine karşı SiyahPembeÜçgenİzmir Kapatılamaz İnisiyatifi, eylemlerine başladı.

9 Şubat 2010 tarihinde kapatılma talebi ile yargılanacak olan dernek, bu davayı protesto etmek amacıyla hazırladığı eylem serisine 9 Ocak’ta SESSİZ EYLEM ile başladı.


Yaklaşık 20 kişiden oluşan inisiyatif gönüllüsü, ellerindeki harflerden oluşan dövizlerle sloganlar yazdı. Diğer bir grup da manifesto ve broşür dağıttı. Eylem günün çeşitli saatlerinde İzmir’in farklı mekânlarında tekrarlandı.

“GENEL AHLAK KİMİN AHLAKI”


Türkiye’de kurulan 5. LGBTT derneği olan SiyahPembeÜçgenİzmir, “Genel Ahlaka ve Türk Aile yapısına” aykırı olduğu iddiası ile kapatılmak isteniyor.

İnisiyatif gönüllüleri “GENEL AHLAK KİMİN AHLAKI”, “SİYAHPEMBEÜÇGEN KAPATILAMAZ”, “GELSİN VALİ, GELSİN SAVCI, GELSİN POLİS İNADINA SİYAH PEMBE İNADINA ÖRGÜTLEN”, “ÖRGÜTLEN GÜÇLEN SİYAHPEMBEÜÇGEN” Sloganları ile tepkilerini SESSİZ ama dikkat çekici bir şekilde dile getirdiler.

İzmirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan inisiyatif, duruşma gününe kadar her hafta sonu farklı eylemlerle Örgütlenme Özgürlüğü kampanyasına devam edecek.


20 Şubat’ta kuruldu


Kaos GL ile başlayan LGBTT’lerin dernekleşme sürecinde İzmir’de kurulan Siyah Pembe Üçgen Derneği, 20 Şubat 2009’da tüzük ve gerekli evrakları İzmir İl Dernekler Müdürlüğüne sunarak kanuna göre resmen dernekleşmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik ve Dernekler Dairesinin talebiyle, LGBTT derneği olan Siyah Pembe Üçgen Derneğine kapatma davası açmıştı.


Kapatılma kararının ardından Dernek’ten yapılan açıklamada, karar, “keyfi ve maksatlı” bulunmuş ve idarenin “LGBTT’leri bıktırmak ve örgütlenme özgürlüğünü kullanılamaz hale getirmek” istediği belirtilmişti.
İlgili Haber:

“İzmir Valiliği’nin Yerel Ahlakı”, http://kaosgl.org/node/3592

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder