Translate

27 Nisan 2010 Salı

Cinayetlere Sessiz Kalma, Nefrete Ortak Olma !

Siyah Pembe Üçgen Derneği, Hevjin Diyarbakır LGBTT Oluşumu, Kaos GL Derneği, Lambdaistanbul LGBTT Derneği, Morel Eskişehir LGBTT Oluşumu İzmir’de öldürülen transeksüel Azra’nın öldürülmesi sonrasında açıklama yaparak olayı kınıyoruz!

27 Nisan 2010 Salı saat sabah 05.45 sularında, İzmir’de Azra adındaki transeksüel arkadaşımız, arabasının içinde başından silahla vurularak öldürülmüş şekilde bulundu.
İzmir'de 3 gün içinde, 7.65 milimetre çapındaki tabancayla işlenen cinayetlerin devamı olduğu düşünülen Siyah Pembe Üçgen Derneği üyesi 30 yaşındaki Azra isimli transeksüel arkadaşımız Tarihi Kemeraltı Çarşısı 913 Sokak'ta Kavaflar İşhanı önünde park halindeki kapısı açık aracın içinde yarı çıplak ve başından vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Çağrılan uzman ekiplerin incelemesinde, Azra'nın sol kulağından giren kurşunla öldürüldüğü belirlendi, yerde patlamamış 7.65 milimetre çapında mermi bulundu. Otomobilde Azra'nın telefonu ve çantası da bulunamadı. Azra'nın cinayetinde kullanılan tabancanın pazar gecesi Balçova'da öldürülen üniversiteli Ayşe Selin Ayla cinayetinde kullanılan tabanca olduğu ortaya çıktı. Polis iki cinayette de 7.65 çapındaki mermi kovanlarının ilk incelemesinde bu sonuca ulaştı.
Aynı gece içerisinde katil zanlısı olduğu tahmin edilen kişinin birkaç transeksüel kadını daha benzer şekilde tenha yerlere götürmeye çalışması üzerine şüphelenerek uzaklaştıkları öğrenildi . Azra'nın öldürüldüğü yere ulaşan arkadaşları transeksüel kadınlara yönelik keyfi ve sert uygulamalar neticesinde güvensiz ortamlarda yaşamak zorunda kalmışlardır.

Son günlerde Silah Edinme Kanunu ile hükümetin bireysel silahlanmayı teşvik edecek ve silahlı saldırıları artıracak çalışmalar yapması anlaşılır gibi değildir. Bu noktada, halihazırda nefret cinayetine maruz kalmakta olan eşcinsel, biseksüel ve trans bireyler hükümetten yaşam haklarını güvence altına alacak önlemler beklerken, kendilerini endişeye sevk eden uygulamaların muhatabı olmaktadırlar.
basın açıklamasından:
“27 Nisan 2010 saat sabah 05.45'te derneğimiz Siyah Pembe Üçgen İzmir'in ilk üyesi sevgili Azra'yı vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Arabasında başından silahla vurulmuş bir şekilde konak tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Kavaflar İşhanı önünde bulunan Azra, transeksüellere yönelik nefret cinayetlerinin sonuncusu oldu. İzmir'de LGBTT (lezbiyen gey biseksüel travesti ve transeksüel) bireylere yönelik nefret suçları ve ayrımcılığa karşı mücadele eden derneğimizin üyesini ne yazık ki bir nefret cinayeti sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Bu cuma günü (30 Nisan 2010) üçüncü celsesi görülecek olan derneğimiz aleyhine açılan kapatma davasının arifesinde LGBTT bireylerin örgütlenmelerinin ne kadar önemli olduğu bir defa daha ortaya çıkmış oldu. LGBTT bireyleri kolay hedef haline getiren zihniyetin karşısında “Derneğimle uğraşma katilleri yakala” çağrımızı üzüntü ve öfke içerisinde yineliyoruz.”
Siyah Pembe Üçgen İzmir
Hevjin Diyarbakır LGBTT Oluşumu
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Derneği
Morel Eskişehir LGBTT Oluşumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder