Translate

10 Ekim 2010 Pazar

Bizlere Acilen Bir Yasa Lazım!

Pembe Hayat Derneği 15 Ekim'de TBMM önünde "Nefret Suçları Yasası"nın acilen çıkartılması için bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Pembe Hayat Derneği'nden yapılan çağrı şu şekilde:

"Bizlere Acilen Bir Yasa Lazım!
Basına ve Kamuoyuna;

Pembe Hayat Derneği* olarak, son dönemde trans bireylere yönelik gerçekleştirilen nefret cinayetleri konusunda son derece kaygılıyız.
Biz trans bireyler, istihdam, eğitim ve hizmetlere erişim gibi alanlarda yaşadığımız sistematik ayrımcılık pratikleri, polis şiddeti, ayrımcı mevzuat gibi sorunlar yetmezmiş gibi bir de, göz göre göre nefret cinayetleri sonucu öldürülmekteyiz ve sesimizi yetkililer duymamaktadır.

Yaşanan cinayetler sonrası kolluk kuvvetleri soruşturma aşamasında isteksiz davranmakta, zanlıların yakalanması sonrası kovuşturma evresinde adli birimler "ağır tahrik" indirimleri ile zanlıları ödüllendirmekte, yasa yapıcılar ve karar vericiler ise var olan ayrımcı mevzuatı değiştirmemekte ve tarafımızca talep edilen Nefret Suçları Yasası ve Ayrımcılık Karşıtı Yasa gibi çalışmalar için hiçbir adım atmamaktadırlar.

Bütün bu faktörleri de göz önünde bulundurarak, 15 Ekim 2010 tarihinde, saat 11.00'de TBMM önünde yasa yapıcı ve karar vericilerin gözleri önünde bir defa daha trans bireylerin maruz kaldığı nefret cinayetlerini protesto eden ve demokratik taleplerimizi dillendiren basın açıklamamızı yapacağız.

Türkiyeli bütün demokratik kitle örgütleri, hak savunucuları ve vatandaşları, trans bireylerin yaşadıkları hak ihlallerine karşı basın açıklamamıza katılmaya çağırıyoruz.

"Nefret"in değil, eşitlik ve adalet taleplerinin önemsendiği bir dünya için... 
-Basın açıklaması sonrasında Sakarya Caddesi'nde kamuoyunu yaşanan hak ihlalleri noktasında bilgilendirmek amacı ile stand açarak taleplerimizi dillendireceğiz. Ardından saat 17.00'de ise, çeşitli illerden katılım gösteren insan hakları savunucuları ile birlikte Sakarya Caddesi'nden Yüksel Caddesi'ne yürüyeceğiz.


*Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel Dayanışma Derneği

Adres: Ataç 1 Sokak 3/8 Yenişehir, Çankaya, Ankara
Tel: 0312 433 85 17 - 0532 462 17 05
Fax: 0312 433 85 17
E-Posta: pembehayat@pembehayat.org
Web: http://www.pembehayat.org

Bilgi: Nefret suçu, bir kişiye veya gruba karşı ırk, dil, din, cinsiyet ve cinsel kimlik gibi önyargı doğurabilecek nedenlerden ötürü işlenen, genellikle şiddet içeren suçlar. Bu suçları engellemeye ve suç işleyenleri cezalandırmaya yönelik düzenlenmiş yasalara ise nefret yasası denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder